sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Punajuuri-pähkinälevite

Siipan 50-vuotispiknikruokia. Ohje Me Naisista.

300 g punajuuria
1 valkosipulinkynsi
1/2 tuore chili
1/2 rkl hunajaa (paitsi jos teet vegaaniversion)
3 dl (100 g) saksanpähkinöitä
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 varsi kevätsipulia
(100 g fetaa tai raejuustoa jos tahdot - älä laita jos haluat vegaanisen)

 * Kuori punajuret ja leikkaa lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä pehmeiksi (10 - 15 min).
* Kuori valkosipulinkynsi ja irrota chilistä siemenet. Laita valkosipuli ja chili, punajuuret, hunaja ja pähkinät tehosekoittimeen tai mitä näitä on helvetinkoneita. Käynnistä ja lisää öljy koneen käydessä (en tiedä miksi, mä laitoin vahingossa kaikki vaan koneeseen ja koneen päälle). Mausta suolalla.
* Korista kevätsipulilla (mä en kyl laittanu).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti