lauantai 6. huhtikuuta 2013

Haudutettu munakoiso (esim. naan-leivän kanssa syötäväksi)

Kaupassa oli tänään Hollantilaisia pieniä munakoisoja 2,50 euroa/kilo! Ostin siis sellaisen, joka painoi 200g, ja tein siitä naan-leivän täytettä.

Tarvitset

200 g munakoisoa
sipuli
puolikas paprikaa
3 valkosipulin kynttä
yrttisuolaa
mustapippuria
öljyä pannuun
tilkka kiehuvaa vettä

*Lorauta pannun, padan tai kattilan pohjalle öljyä lämpenemään
*Pilko sipuli pieneksi ja laita hautumaan öljyyn. Levy ei siis saa olla kovin kuuma, vaan sipulin pitää hautua ei ruskistua.
*Pilko paprika ja munakoiso sopivan pieniksi paloiksi, että on mukava syödä. Lisää sipulin sekaan ne ja pilkotut tai puserretut valkosipulin kynnet.
*Mausta suolalla ja pippurilla.
*Lorauta sekaan tilkka kuumaa vettä

Anna seoksen hautua kannen alla pienellä lämmöllä ½-1 tuntia.

Linkki: Naan-leipä

2 kommenttia:

  1. Moikka! Minäkin tein tätä eilen, tosin muistelin ohjeen hieman eri lailla. Tässä minun versioni:
    2 isoa munakoisoa
    Marjon ohjeen mukaan muita vihanneksia
    ei pippuria eikä suolaa
    vesi oli kraanakylmää

    Muutoin samat ohjeet, mutta munakoison palat saavat olla ihan reilujakin, kunhan nyt ovat paloina.

    Munakoisot laitetaan suolaveteen noin 15 minuutiksi. Paino päälle, että painuvat kaikki veden alle. Sitten lävikköön, valutetaan ja painellaan vesi pois. M. kertoi, että liotuksen tarkoitus on, että munakoison palat eivät imisi niin paljon öljyä.
    Valutuksessa käytin itse apuna myös salaattilinkoa.

    Jos kaikki munakoiso ei mahdu kerralla pannuun, niitä voi lisätä sitä mukaa kun tilaa tulee. Mössö painuu kasaan todella paljon.

    Hauduttelin ilman kantta niin kauan, että kuorenpaloja ei enää erottanut muusta massasta. Siihen meni noin tunti ja vettä piti lisäillä välillä. Olin veden kanssa aika varovainen, koska M. kertoi, että tarkoitus olisi, että seos ei valuta, kun sitä on naan-leivällä. Paprikan lisäsin (muistamattomuuttani) vasta n. puolessa välissä, mutta se ehti hyvin pehmitä.

    Tälläkin tavalla tuli tosi hyvää. Seos oli suorastaan makeaa ja maistui ihanalta valkosipulikermaviilin, kurkun ja tomaatin kanssa naan-leivällä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kati! Mukavaa saada "alkuperäinenkin" ohje tänne.
    Minähän en ollut keittiössä seuraamassa ruuanlaittoa, kun kuvasin huovutushommia.
    Tein sapuskan ihan omasta päästäni niin kuin yleensäkin :)
    Ainekset kyllä arvailin Meyadin tekemästä ruuasta.

    Tämän plokin alkuperäinen tarkoitus on olla Saaran ja minun yhteinen reseptien muistiinpano- ja vaihtofoorumi. Kirjaamme tänne lähinnä itseämme ja toisiamme varten onnistuneita ohjeita, jotta seuraavalla kerralla muistamme ne.

    Ihan kiva kyllä, että muutkin saavat tästä iloa tai murhetta.

    VastaaPoista